Airco

Ondanks we graag warm zomers weer hebben tijdens het kamperen, is het minder prettig om in een heet kampeermiddel te slapen.

Een airco biedt de oplossing, maar welke is goed en effectief?
Grofweg kan er onderscheid gemaakt worden tussen een dak-airco en een bank-airco.

Speciaal voor de mobiele recreatie hebben Dometic en Truma airco`s ontwikkeld die een laag stroomverbruik hebben i.v.m. de vaak beperkte stroom op de camping.

De eerste keuze zou vanuit technisch of constructief oogpunt bekeken moeten worden.
Een dakairco is qua montage het meest eenvoudig, want die past in het gat waar een dakluik zit. Enkel een 230 volt aansluiting moet worden gerealiseerd die bij voorkeur onzichtbaar wordt aangelegd.
Nadeel is het gewicht op het dak van circa 35 kg en moet het dak sterk genoeg zijn. Ook verlies je wat lichtinval tenzij er een nieuw gat wordt gemaakt.
Een bankairco kan onder het bed of bank worden gemonteerd wat welliswaar ten koste gaat van de bergruimte, maar een gunstiger effect heeft op het zwaartepunt. Een gewicht van 35 kg op het dak zal meer instabiliteit geven dan wanneer dit gewicht op de vloer bij de as ligt. Ook veroorzaakt de bank-airco minder geluidsoverlast voor uw buren dan een dak-airco.
Koudelucht verspreiding kan bij een bankairco naar wens worden ingericht d.m.v. transportbuizen en uitblaasmondjes. De dakairco blaast vanuit de onderkant naar voor en achter. Als het slaapcompartiment gekoeld en ontvochtig wordt, is het al voldoende voor de meesten.

Tegenwoordig kunnen airco`s ook verwarmen in de koude periode en als bijverwarming dienen.
Voor alle airco`s geldt, dat de capaciteit of vermogen moet worden afgestemd op de ruimte die gekoeld moet worden.

Laat u dus goed informeren en nodig ik u uit om hiervoor een afspraak te maken. +31-115-531439