Daglichtpanelen

Tegenwoordig noemen we zonnepanelen daglichtpanelen want de energie wordt door daglicht opgewekt. Natuurlijk hoe zonniger het is hoe meer stroom er wordt gegenereerd.

Veel kampeerders met een eigen stroomvoorziening aan boord, kiezen voor een daglichtpaneel om de accu bij te laden. Met name Camperaars willen zo onafhankelijk mogelijk zijn van een stroompaal en putten stroom uit de boordaccu.

Tijdens het rijden worden zowel de start als de boordaccu geladen. Wanneer er gedurende een paar dagen niet wordt gereden en er wel stroom wordt ontrokken aan de boordaccu, zal een daglichtpaneel de boordaccu laden.

Op het gemiddelde stroomverbruik wordt het daglichtpaneel gekozen. Dit wordt in WattPeak uitgedrukt en wordt er in het algemeen een daglichtpaneel van 90 a 100 WattPeak gekozen. Onder gunstige omstandigheden zal deze rond de 7 ampere per uur laden. Het is dus een optelsom van het gemiddelde verbruik per dag en de gemiddelde opbrengst van het daglichtpaneel.

Montage op het dak middels verlijming. Serieus meten is belangrijk om de plaats van de dakdoorvoer te bepalen. Meestal wordt er een kastje gebruikt waarin ook de laadregelaar wordt gemonteerd. Het schijnsel van de controle leds geven dan geen ongewenst schijnsel in het donker.

Laadstroomregelaars zijn er in verschillende soorten uitvoeringen en worden afgestemd op de verwachte maximale stroom die het daglichtpaneel levert.

Het spreekt voor zich, dat de verlijming van het daglichtpaneel belangrijk is. Dit voorkomt, dat deze los komt en in het verkeer terecht komt. Goede voorbereiding is dan ook van belang en ook voldoende uithardingstijd in acht nemen.

De prijzen voor daglichtpanelen zijn behoorlijk in prijs verlaagd en laat ons u verrassen met een mooie offerte. +31-115-531439