E-Bikes dragers

E-bikes vervangen langzamerhand de conventionele fietsen in de leeftijdsgroep 50 plus.

Om deze zwaardere fietsen toch veilig mee te kunnen nemen met de camper, caravan of vouwwagen, moet hiervoor een aangepaste of speciale fietsendrager worden gebruikt.

Ook al kan de drager een totaal gewicht van 50 kilo hebben, blijft het beperkt tot 19 kilo per goot. De fabrikant gaat met het totaalgewicht er van uit dat een derde goot gebruikt zou kunnen worden.

Speciale E-bike goten zijn niet alleen breder en langer, maar kunnen tot 30kg dragen. Het is dus mogelijk om een normale drager met 2 goten aan te passen voor 1 E-bike.

Inmiddels hebben wij speciale E-Bike fietsendragers op voorraad voor zowel voor als achterop montage. Een handige accessoire is een slotcilinder die in draaiknop van de holder zit zodat de dure E-bikes veilig op slot staan in de drager.

Hieronder een compilatie van een project. Achterop een nieuwe Carthago Camper heb ik een speciale fietsendrager van Thule voor E-bikes gemonteerd. Thule Excellent drager is mooi en degelijk tot 60 kilo. Voor meer stevigheid heb ik een top mountingrail op de achterzijde verlijmd.

Graag informeren wij u verder over de mogelijkheden.

ebike-4 ebike-6