Satelliet systemen

Tv kijken blijft voor de meeste kampeerders belangrijk tijdens het kamperen. Zodra je de grens overgaat, ben je voor ontvangst van je favoriete programma’s aangewezen op de satellieten die z’n 36 duizend km boven de evenaar met de aarde meedraaien.
Astra 1, 2 en 3 zijn de satellieten die onze programma’s uitzenden. De footprint is het gebied binnen Europa waar signaal kan worden ontvangen. De footprint van de satellieten verschilt waarmee rekening gehouden moet worden met de diameter van de schotel.
De laatste jaren is er veel veranderd door Canal digitaal en Astra waardoor o.a. ontvangers en smartcards moeten worden aangepast. Binnen afzienbare tijd zijn alle uitzendingen in HD kwaliteit en uitsluitend via Astra 3 te ontvangen.

Er komen momenteel kampeerders bij ons langs omdat ze geen ontvangst meer hebben. Graag inventariseren we wat de problemen zijn om ze vervolgens op te lossen.

In de praktijk zien we gelijkstroom aansluitingen voor al het digitale moois die beter kunnen. Er wordt accuspanning gebruikt zonder een spanningsstabilisator oftewel een DC to DC converter. Het voltage van een accu is nooit gelijk en fluctueert onder invloed van lading en afname. Electronica in ontvangers, tv, dvd en schotelsystemen kunnen beschadigen wanneer de voeding niet constant en gestabiliseerd is.

Op bijgaande foto’s laten we zien hoe een en ander er uit ziet.
Vandaag aan een tevreden klant mogen afleveren een vol automatische schotel met een compacte HD ontvanger en DC to DC converter. De schotel is op het dak verlijmd na dat eerst alle maten goed zijn uitgezet en er een doorvoer is gemaakt voor de bekabeling. De te verlijmen oppervlakken ontvetten, licht opschuren en primeren voor goede hechting van de verlijmende kit. Dan is het een uitdaging om alle meters bekabeling en apparatuur efficiënt in een bovenkast te installeren. Satenne R2 heeft een prima prijs kwaliteit verhouding. 1295 euro voor een complete set bij ons te bestellen..