Onderhoud is preventief

rob-chriszaakbus
Keuring of onderhoud?

Zogenaamde Pack of caravan-keuringen zijn goedkoper dan een Bovag caravan onderhoudsbeurt, omdat deze keuringen minder arbeid vergen.

Een keuring is een moment opname waarop visueel gekeken wordt of de verlichting in orde is en of de gasslang met reduceer niet te oud is. De remvertraging wordt op een remmen-testbank gemeten zonder dat de wielen met remtrommels worden gedemonteerd. Daardoor kan er niet worden vastgesteld of de remschoenen en lagers nog in orde zijn. Ook kan de reminrichting niet correct worden afgesteld.

Ons advies is om jaarlijks uw caravan bij ons aan te bieden voor een Bovag onderhoudsbeurt of een Bovag onderstelbeurt. Het verschil is, dat bij de onderstel beurt geen controle is op vochtinwerking en dat de gasverbruikers niet worden gecontroleerd. Voor vouwwagens is de onderstelbeurt  geschikt, omdat daar voornamelijk het onderstel van belang is.

Onderhoud is preventief en voorkomt nare situaties onderweg. Jammer genoeg blijkt dit vaak een sluitpost op de vakantiebegroting te zijn met alle (kostbare) gevolgen van dien.

De heersende gedachte dat het kampeermiddel nauwelijks slijt van die paar weken gebruik per jaar, is begrijpelijk. Echter “rust roest” en “wat staat vergaat” is van toepassing. Te denken aan banden die na maanden stil staan niet meer rond zijn door vervorming, water en toiletpompen die vast staan door de algen en kalk en zo zijn er tal van zaken op te sommen die door staan sneller verouderen dan wanneer ze dagelijks gebruikt worden.

Voorkom gedoe en laat uw kampeermiddel deskundig door ons nakijken en onderhouden.

Klik op een van onderstaande links voor nadere informatie: