“Kamperen leeft!”

Geplaatst op 2 december 2016

Met de decembermaand nemen we echt afscheid van het kampeerseizoen 2016. We blikken terug op een succesvol seizoen en worden er al plannen gemaakt voor het komende seizoen.

“Kamperen Leeft!”

Tijdens de kampeer jaarbeurs in Utrecht is gebleken, dat het kamperen aan populariteit toeneemt. Niet alleen door het stijgende aantal bezoekers, maar ook door de stijgende verkopen van kampeermiddelen. Onderzoek wijst uit, dat 2 op de 3 Nederlanders actief heeft gekampeerd in de afgelopen 3 jaar. In de leeftijdscategorie tot 35 jaar vinden we de meeste kampeerders. Met name de tentkampeerders nemen een prominente positie in gevolgd door  caravan-, camper- en vouwwagen-kampeerders. Opmerkelijk is dat het aantal vouwwagenkampeerders vrijwel gelijk is aan het aantal Camperaars.

“Sharing”

Opkomend is het fenomeen “sharing”, het delen van je kampeermiddel met anderen. Langzaam maar zeker gaan we over naar de Deel economie waarin we on demand gebruik gaan maken van luxe goederen. Interessante ontwikkeling waarbij geen grote investeringen meer nodig zijn om toch te genieten van luxe. 43% van de 30-35 jarige tent-kampeerders staat open voor verhuring van het eigen kampeermiddel en 1 op de 3 camperaars overweegt het.

Alle nieuwe ontwikkelingen leiden tot inspiratie en wie weet overweegt u in de (nabije) toekomst om ook uw kampeermiddel te willen huren of verhuren. Wij, als professioneel bedrijf kunnen u daarmee ontzorgen door het hele proces te faciliteren. Neem gerust contact met ons op wanneer u vragen heeft. 0115-531439/info@kampeersupport.nl